معنی سلاح در روایات اهل بیت

فقال: إن رسول الله صلى الله علیه وآله لما قبض ورث علی علیه السلام علمه وسلاحه...

الکافی ج1 ص 235 باب ما عند الائمة من سلاح رسول الله صلى الله علیه وآله ومتاعه ح7

ترجمه :پس گفت هنگامی که رسول خدا فوت شد امام علی علیه السلام علم وسلاح رسول خدا رو به ارث برد.

2 -أبا عبدالله علیه السلام یقول: إنما مثل السلاح فینا مثل التابوت فی بنی إسرائیل، حیثما دار التابوت دار الملک، فأینما دار السلاح فینا دار العلم.

الکافی ج1 ص238 ح2

ترجمه : امام صادق علیه السلام می فرماید : همانا مثل سلاح در ما ، همان مثل تابوت در بنی اسرائیل می باشد چرا که تابوت هرجا برود ملک نیز بعد از آن به انجا می رود ، پس هر کجا که سلاح رسول خدا برود (یعنی سلاح پیش هر کس باشد) پس علم بعد از آن به انجا خواهد رفت ( یعنی امامت برای آن شخص می باشد ).

این دو حدیث صریحا ما را متوجه می سازند که علم وسلاح باهم فرق می کنند.

ودر صورت تمایل عزیزان می توانند برای خواندن احادیثی بیشتر در این باره به ( الکافی باب أن مثل سلاح رسول الله مثل التابوت فی بنی اسرائیل ج1 ص238 )رجوع بفرمایند چرا که این باب کاملا متعلق به همین طایفه از روایات می باشد .

السلاح والعلم شیئان یختلفان اختلاف الصخرة والقطنة

سلاح همان شمشیر و زره است  

واما روایاتی که به صراحت می گویند سلاحی که امامان از پیامبر به ارث می برند همان سلاح به معنای حقیقی می باشد به برخی از این روایات می پردازیم :

1-فغضب أبو عبدالله علیه السلام فقال: وإن عندی لسیف رسول الله صلى الله علیه وآله وإن عندی لرایة رسول الله صلى الله علیه وآله ودرعه ولامته ومغفره......

الکافی ج 1 ص 233

ترجمه : پس امام صادق عصبانی شدند وگفتند : وبه یقین که شمشیر رسول خدا وبیرق و زره و وسائل جنگی و کلاه خود وی نزد من است.

2- عن أبی عبدالله علیه السلام قال: ترک رسول الله صلى الله علیه وآله فی المتاع سیفا ودرعا وعنزة ورحلا وبغلته الشهباء فورث ذلک کله علی بن أبی طالب علیه السلام.

الکافی ج1 ص 235

دعاء ، سلاح انبیاء ومؤمنین :

قبل از اینکه با روایت جواب آنها را بدهیم لازم است بگوییم که در اینجا شما معنای حقیقی سلاح که همان شمشیرو..... می باشد را ترک کرده وبه یک معنای مجازی جدید(علم=سلاح) که اصلا سابقه استفاده در آن را نداشته واگر هم داشته خیلی کم بوده استفاده کرده اید واینجا شما باید یک دلیل وقرینه برای انتقال معنای آن از حقیقی به معنای مجازی بیاورید وحال آنکه می بینیم حتی یک قرینه وجود ندارد که صراحتا ویا حتی تلویحا بگوید سلاح رسول الله که در روایت لا ییعرف الا بثلاث....آمده است به معنای علم می باشد ، بلکه روایاتی داریم که غیر آنرا می گویند برای مثال به ر وایت زیر توجه کنید:

عن الرضا علیه السلام أنه کان یقول لاصحابه: علیکم بسلاح الانبیاء، فقیل: وما سلاح الانبیاء؟ قال: الدعاء

الکافی ج2 ص 469 ح 5

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد